Hollanda’da PKK’nın dayatığı bildiri

Hollanda’da PKK’nın dayatığı bildiri

ve Ermeni Diasporasının çalışmalarını takdirle takip eden ve ’nın terör örgütü olmadığı tezini savunan ’nın 2016 yılında hazırladığı ve ’ya olumlu bakan STK’lara imzalattığı ilk bildiri de Zaman adlı paçavra yazarı ’ün adının da olduğu ortaya çıktı.

PKK destekçilerinin yayınladığı bildiri de yazarı Veyis Güngör’ün 2016 yılında imzasının bulunması Türk Sivil Toplum yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirilmişti. PKK’nın hazırladığı bildiriye imza atması FETÖ yazarı Güngör’ü fazlası ile köşeye sıkıştırmıştı. Güngör, bir yıl aradan sonra yanı 2017 yılında benzer bir bildiriye daha imza atmış kendisini ve PKK destekçi dernekleri aklama girişimine kalkışmış.

Bugün (Ocak 2018) Hollanda’da kendisine ‘Türk haber sitesi veya gazetesi’ diyen sitelerde yayınlanan ‘bildiri’nin 2016 yılındaki benzer bildiri aşağıda hollandaca yer almaktadır. PKK destekçisi Mustafa Ayrancı tarafından hazırlanmış ‘bildiri’ de imzası bulunan bir veya iki kurum PKK’yi terör örgütü olarak gördüğünü ileri sürüyor; adı geçen diğer kurumların tamamı PKK’yi terör örgütü olarak görmediği belirtiliyor.

İşte 2016 yılında yayınlanan ve kesinlikle PKK’nın terör örgütü olarak görünmediği bildiri bakın hangi kurumların adı geçiyor:

 

Terreur is misdaad tegen mensheid

Door aanslagen op het vliegveld Zaventem en op metrostation Maalbeek in Brussel zijn meer dan 30 mensen om het leven gekomen en honderden mensen gewond geraakt. Bovendien werd het openbare leven door deze aanslagen volledig ontwricht.
De aanslag in Brussel volgde op eerder aanslagen in onder meer Madrid, Londen, Parijs, Ankara en Istanbul.
Mensen die onderweg naar huis of naar hun werk waren, mensen die aan het winkelen waren, een concert bijwoonden of gewoon aan het slenteren waren, werden slachtoffers van gruwelijke daden van doorgaans zelfmoordterroristen. Terroristen trachten hun moordzuchtige fantasieën verwezenlijken door het zaaien van angst en vijandschap. Zij willen bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten en hopen dat hun boodschap van haat en onverdraagzaamheid in steeds bredere kringen de harten van medeburgers vergiftigt. Het antwoord daarop is dat wij eensgezind de waarden van onze open, democratische samenleving hooghouden. Wij hopen dat een ieder zich zal onthouden van het aanwijzen van zondebokken of het maken van inbreuk op de mensenrechten.
De organisaties van migranten uit Turkije in Nederland veroordelen deze laffe daden met afschuw. Wij leven mee met het Belgische volk. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden.
Wij beschouwen het terrorisme, op welke grond dan ook, als een misdaad tegen de mensheid, waar ook ter wereld. Door het terrorisme worden de samenlevingen ontwricht, bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet, mensen angst en schrik aangejaagd en een fatsoenlijk leven ontnomen. Wij vinden dan ook dat elk beschaafd individu zich tegen elke vorm van terreur stelling hoort te nemen.
We roepen al onze landgenoten op onze godsdienst niet te laten kapen, de harten van onze kinderen niet te laten ontvreemden en niet toe laten dat vijandschap wordt gezaaid tussen ons en andere Europeanen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de wandaden van extremisten die zich onze godsdienst proberen toe te eigenen, maar wij nemen wel verantwoordelijkheid voor de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving tegen extremisme en terrorisme.
Wij roepen middels deze weg een ieder op om met grotere eensgezindheid dan voorheen stelling te nemen tegen alle vormen van terrorisme, waar en tegen wie dan ook! Terroristen die in het ene land aanslagen plegen mogen niet in andere landen de gelegenheid krijgen zich te hergroeperen. Wij roepen hen ook op om alle vormen van steun zowel direct als indirect stop te zetten. Alleen dan is het mogelijk terrorisme met succes te bestrijden.
Wij zijn tenslotte van mening:
Krachten te bundelen ter voorkoming van haat, terreur, oorlogsgeweld, agressie en pesterijen;

Om zo met elkaar samen een samenleving op te bouwen waar meer vrede is, waar angst verdwijnt en waar geen haat kan wortelen.

Namens de ondergetekende organisaties,

Mustafa Ayranci

,

DSDF Federatie van Sociaal Democratische Verenigingen,

,

HAK.DER Federatie van Alevitische Verenigingen in Nederland,

HOTIAD Nederlands-Turkse Ondernemingsvereniging,

,

HTIKB Nederlandse Unie van Turks-Islamitische Organisaties,

,

H.T.S.K.F. Federatie van Turkse Sport en Cultuur in Nederland,

,

,

,

BİR YORUM YAZIN

Bir Cevap Yazın

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.